top of page

projectes musicals

MÚSICA EN 35 mil·límetres

“D'entrada escric una suite que conté tot l'ADN de la peça. Doncs bé, quan tinc aquest ADN, convido a tothom a aportar idees (…) i a partir d'aquí provem diverses versions i veiem a veure què aprenem” (Hans Zimmer, 2018).

Cinema i música, veu i piano, uns companys de viatge predestinats a associar-se des de fa més de cent anys. Al costat del ragtime i l'impressionisme, sonant amb un piano en les primeres sales de projecció per a pel·lícules mudes i en blanc i negre, la música -inicialment el jazz-, es va acabar imposant en les pantalles per a emocionar i entretenir al públic, acabant per sempre amb el seu silenci el 1927 amb l'estrena de la primera pel·lícula sonora, The Jazz Singer.

 

No obstant això, avui dia el pop, el rock i les sofisticades tècniques digitals han pres preponderància a les sales de cinema i en les plataformes digitals.

La Loida i l'Eugènia fugint d'estereotips, presenten una proposta amb la qual pretenen reviure aquest esperit revisant clàssics i melodies icòniques fins a introduir sonoritats d'algunes de les bandes sonores més actuals.

DSCF7721.JPG
rESSONÀNCIES FEMENINES EN EL MÓN DEL CINEMA

Silly Symphony, us proposa un recital construït especialment per al dia de la dona.

 

Som dues músics especialitzades en el repertori cinematogràfic i creiem que encara cal visibilitzar el paper de la dona dins del món del cinema: compositores de bandes sonores, de cançons, lletristes, guionistes, directores, personatges i veus icòniques...


El nostre programa dona veu a cadascuna d’elles i fa un recorregut musical dinàmic, ple d’emoció, de coneixement i reflexió.


Ens donem veu?

100 anys de disney

"La música ha estat sempre primordial dintre dels nostres productes, des dels primers dies. De tal manera que no puc pensar en una història sense pensar en la música que l'acompanyarà. A vegades, el tema musical ve primer, suggerint una forma de tractament" (Disney, 1959)


La factoria Disney ha estat al llarg de tots aquests anys un motor musical, per al món del cinema en particular i de l'espectacle en general, que no ha dubtat mai a innovar i adaptar-se als temps.

 

Compositors com els Germans Sherman, Leigh Harline, Oliver Wallace, Alan Menken, Randy Newman, Thomas Newman, Michael Giacchino… han treballat per a la factoria, impregnant les seves pel·lícules de sonoritats jazzístiques, minimalistes, pop o pròpies d'un musical… construint un repertori que ha format part de les nostres vides i sempre sota una cuidada producció.

 

Per què Disney? Perquè hem d'atorgar tot el seu valor a una producció que sobrepassa la pantalla i que va ser imaginada per a formar part de la nostra història musical.

DSCF7746.JPG
35 mil·límetres de jazz

“John Williams va optar per la intemporalitat del jazz juntament amb el talentós saxofonista Donen Higgins, per a així subratllar la persecució del gat i el ratolí entre l'agent d'FBI Carl Hanratty (Tom Hanks) i Frank William Abagnale Jr. (Leonardo DiCaprio). Aquesta és una superba composició que serveix per a il·lustrar com la música de John madura i com continua sent més jove i atrevit cada dia” (Spielberg, 2002).

El jazz ha estat molt lligat a la producció cinematogràfica, tant com banda sonora com en format de musical. No oblidem que la primera pel·lícula sonora va ser The Jazz Singer (1927).

 

Grans cantants, i especialment crooners, han protagonitzat cintes que ens han deixat magnífics temes que encara avui dia no es poden deixar de recrear. Al mateix temps, podem versionar temes d'altres estils atorgant-los una sonoritat jazzística? Per descomptat que sí, sempre s'ha fet i aquí estem per a continuar fent-ho.

DSCF7963.JPG
bottom of page